среда, 29 января 2020 г.

катехизм приготування до першої святої сповіді відповіді

катехизм приготування до першої святої сповіді відповіді

Приготування до сповіді. Більшість з Вас напевно безліч разів сповідалися в храмі. Але, думається, не всі до кінця розуміють мету Таїнства сповіді. Тому, дуже хотілося б Вас попросити до кінця прочитати цю пізнавальну і надзвичайно корисну статтю.  Перший Ангел протрубив, і стали град і вогонь, змішані з кров'ю, і впали на землю; і третя частина дерев згоріла, і вся трава зелена згоріла. (Книга Об'явлення Святого Іоана Богослова, глава 8,вірш 7.) І таких послань з неба вже дуже багато по всьому світу, в тому числі і в Єрусалимі. Розклад Богослужінь.  Відповідь - "Воістину воскрес!" Коли ми прикладаємося до Євангеліє чи до хреста, священик говорить нам: «Христос посеред нас!» — тоді ми відповідаємо «І є, і буде!» Капличка Св. Миколая.

Таїнство Сповіді і Причастя. Сповідь — це відкриття своїх гріхів перед Богом у присутності священика, а каяття — це відчуття власної нікчемності і провини перед Господом. Сповідь і каяття — це дві складові примирення з Богом. Господь сам дав владу Своїм учням відпускати гріхи, кажучи: «Що зв'яжете на землі, буде зв'язаним на небі. А що розв'яжете на землі, буде розв'язане на небі». Як і віра сповідується, і гріхи теж сповідаються.  Можна готуватися до сповіді, записуючі гріхи, які ви пригадаєте. Цей запис можна показати або прочитати священику. Не розповідайте зайвих подробиць і не виправдовуйтесь, просто називайте гріхи. Підходячи до сповіді вперше, обов'язково сказати про це. Дійсно, неможливо пригадати все з 7-річного віку.

Сповідь - це ключ до Небесного Царства і певний шлях до вічного життя. Тож сповідаймося часто, щоб мир Божий завжди перебував із нами! Нам необхідно часто сповідатися, бо всі ми - грішники і тому потребуємо духовних ліків на душевні рани, а ними є Боже милосердя, яке виливається на наші зболені душі через святу Тайну Покаяння. Через часту сповідь у душі збільшується освячуюча ласка Божа яка додає нам сили для боротьби "проти духів злоби". Сповідь допомагає нам краще пізнати злобу гріха, додає нам огиди до нього, як до джерела всякого лиха. Сповідь стає сильною охороною проти гріха.

У свій час синод єпископів нашої Церкви прийняв постанову, що рік 2005-й буде Роком особливої прослави Господа нашого Ісуса Христа утаєнного в Пресвятій Євхаристії. Можна багато говорити про це Таїнство, однак кожен з нас по-своєму переживає зустріч з Христом. Це – сокровенне, особисте… Проте, аналізуючи життя нашої Церкви в Україні

Питання-відповідь.  Під час першої сповіді проблему не було розв’язано належним чином, ба її навіть неможливо було розв’язати у тій ситуації. Найважливішим є те, що якби залишався час між визнанням гріхів та їх відпущенням, то існувала б можливість “експериментального” підтвердження, що покутник справді старається змінитися на краще.  Свята сповідь, якщо до неї ставляться серйозно, дуже сильно захоплює священика. Він напружений, уважний, зосереджений, щоб не припуститися помилки. Сповідник повністю концентрується на тому, щоб стати до помочі.

Приготування до сповіді. Що треба зробити, щоб наша сповідь була добра? 1. зробити іспит совісти; 2. збудити в собі жаль за гріхи  Чи ламав піст? Опускав молитву? Пропустив великодню сповідь або святе причастя? Брав участь у гучних забавах у забороненім часі? Читав злі і пусті книжки, часописи; давав їх іншим читати?

Приготування до святої Тайни Покаяння. Цим приготуванням є іспит совісті - просимо Святого Духа, щоб допоміг нам пригадати гріхи, які ми поповнили від останньої доброї сповіді (сповідь зроблена добре тоді, коли ми щиро визнали всі наші гріхи, яких ми були свідомі на час сповіді, навіть, якщо ми забули сказати якийсь гріх, чи гріхи; натомість недобра сповідь є тоді, коли свідомо та добровільно не сказали якийсь гріх, чи гріхи). Показать полностью… Після іспиту сумління збуджуємо щирий жаль за гріхи, постановляємо виправити наше життя, визнаємо гріхи у Сповіді перед священиком та виконуємо покут

Спо́відь — це відкриття своїх гріхів перед Богом у присутності священика, а каяття — це відчуття власної нікчемності і провини перед Господом. Сповідь і каяття — це дві складові примирення з Богом. Господь сам дав владу Своїм учням відпускати гріхи, кажучи: «Що зв'яжете на землі, буде зв'язаним на небі. А що розрішите на землі, буде розрішеним на небі». Як і віра сповідується, і гріхи теж сповідаються. Тобто, щоб посповідатися і отримати відпущення гріхів, треба їх знати, назвати і бажати виправитися

Що таке Причастя. Святі Дари; Безкровна жертва; Євхаристія; Божественні, Святі, Пречисті, Безсмертні, Небесні і Животворчі, Страшні Христові Тайни. Причастя — це Таїнство, в якому хліб і вино під час Літургії (головного богослужіння Церкви) Спаситель і Бог наш Ісус Христос перетворює у Хліб Небесний: Своє ДІЙСНЕ Тіло і Свою ДІЙСНУ Кров.  Нам необхідні часта сповідь і Св. Причастя. Благодать Божа, що діє в цих Таїнствах, відчутно здійснює те, що людина стає чутливішою до своїх гріхів і немочей, не так легко впадає у гріх і зміцнюється в істинах віри…  Спасибі Вам за відповідь. Ви маєте рацію, Олександре. Ще гірше те, що сповідь перед кожним причастям дійсно збіднює саму сповідь.

Напередодні Великодня багато дiток йдуть до першої Сповiдi i Причастя. Що має знати дитина, аби її висповiдали i причастили? У якому вiцi варто вперше сповідатися?  Благодатну дію Святих Таїнств Церкви можна порівняти з дією цілющих ліків на наш організм. Для того, щоб ліки подіяли та зняли біль, ми не обов’язково маємо розуміти їх хімічний склад. Власне, сьогодні майже ніхто з дорослих людей, крім професійних лікарів та фармацевтів, цього так і не знає.  Власне, тут і знайдемо відповідь на питання, з якого віку потрібно регулярно сповідатися дитині. Це можна сказати лише досвідчений духівник, та й то, після особистої розмови з дитиною.

Перша Сповідь ? як перший у житті іспит. Вперше доводиться аналізувати свої вчинки, вперше про них треба щиро-щиро розповісти священику, покаятися перед Богом. 15 та 22 травня на парафії Блаженного Миколая Чарнецького відбулось свято Першої Сповіді та Урочистого Святого Причастя. Атмосфера в цей день була дуже зворушливою та святковою, адже перша Сповідь і урочисте Святе Причастя ? це події, яка закарбовуються у серці на ціле життя. Діти сумлінно та ретельно готувалися до цього свята. Навчала діток Божої науки близько восьми місяців катехит Тетяна Романівна Дзісь.

Про підготовку дітей до сповіді та причастя Підготовка душі до сповіді Хвилини покаяння – це час, в який ми можемо відкласти тяжкість тягаря гріхів, дозволити своїй душі стати світлою і оновленою. Але для того щоб досягти настільки блаженного очищення, потрібно пройти нелегкий шлях. Ще до початку сповіді душа може почути спокушали голоси: «Може, відкласти? Чи добре я підготувався? Не дуже Чи часто говею?

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.